Výpomoc při přípravě pokrmů

Škole je autorizovanou právnickou osobou a umožňuje získání odborné kvalifikace:

  • Výpomoc při přípravě pokrmů (kód: 65-005-E)

Autorizující orgán: Ministerstvo pro místní rozvoj

Skupina oborů: Gastronomie, hotelnictví a turismus (kód: 65)

Týká se povolání: Pomocný přípravář pokrmů

Kvalifikační úroveň NSK – EQF: 2

Obsah zkoušky:

  • Přejímka potravinářských surovin
  • Nakládání s inventářem
  • Skladování potravinářských surovin
  • Příprava pokrmů pro rychlé občerstvení
  • Zpracování a úprava polotovarů
  • Zhotovení a tepelná úprava příloh
  • Výpomoc při výrobě jídel
  • Obsluha technologických zařízení v provozu
  • Čištění zařízení a výrobních prostor
  • Provádění hygienicko-sanitační činnosti v potravinářských provozech a dodržování hygienických předpisů

Kompletní informace najdete zde – www.narodnikvalifikace.cz

V případě zájmu kontaktujte školu.

NAHORU